Водачът на листата на ЛЕВИЦАТА! във Втори МИР Бургас Румен

...
 Водачът на листата на ЛЕВИЦАТА! във Втори МИР Бургас Румен
Коментари Харесай

Румен Петков в Бургас: Погромът над нефтозавода и родната армия е страшен, но обратим

 _2024 izbori_v013

 

Водачът на листата на " ЛЕВИЦАТА! " във Втори МИР Бургас Румен Петков повдигна значими въпроси по отношение на бъдещето на нефтената рафинерия пред медиите в морския град. Той е безапелационен, че ГЕРБ и ПП-ДБ вършат всичко допустимо, с цел да съсипят нефтокомбината и да принудят притежателя му да го продаде на безценица.

 

Натискът против стратегическия вложител ще докара до доста увеличение на цената на горивата и нанася голям удар върху стопанската система на Бургаска област, сигнализира Петков. Той подсигурява, че депутатите на " ЛЕВИЦАТА! " в идващия парламент ще се борят против октопода, който се пробва да постави ръка върху работещи браншове в българската стопанска система.

 

„ В продължение на повече от година се опитваме да подчертаем, че всички дейности, включително и за контрола на българските институции за работата на рафинерията, би трябвало да бъдат съответни, законови и да се подсигурява нормалността във взаимоотношения, както и прецизността в инспекциите “, сподели Румен Петков и акцентира, че силовото използване на ограничения наподобяват като опит за завладяване на този бизнес или принуждаване на сегашния му притежател да го продаде на безценица.

 

„ Държавата умишлено основава напрежение към най-солидната рафинерия от позиция на качество и опазването на околната среда на територията на Европа. Нашите старания да се подсигурява нормалност в работата на рафинерията ще продължат, тъй като последният удар, който бе нанесен против тях, докара до оскъпяване на превоза на горивата. Към този стадий имам всички учредения да считам, че те поемат този разход за своя сметка, с цел да задържи цената на горивата към крайния консуматор, само че не е ясно докога ще могат да продължат “, добави още Петков.

 

Според него, в случай че не се спрат „ насилствените интервенции “ против „ Лукойл Нефтохим Бургас “, ще се стигне до непостижимо за крайните консуматори повишаване на дизела и бензина.

 

Румен Петков повдигна и още един основен въпрос на конференцията си в Бургас - националната сигурност. Той уточни, че последното държавно управление е вложило 100 млн. лв. във военната база в „ Кабиле “, където обаче ще се разположи непозната армия. В същото време българската войска е пред злополука, акцентира лидерът на " ЛЕВИЦАТА! ".

 

„ Ние към този момент ставаме ненужни – нито на Европейски Съюз, нито на НАТО, тъй като нямаме войска. Заради това никой не се преценява с нас. Имаме невъоръжени войскови поделения. Авиацията ни е срината – през 1989 година имахме 300 самолета, а през днешния ден са 3. Платили сме 3 милиарда за едни самолети, които не знаем по кое време ще дойдат, нямаме никаква бронетехника “, добави той.

 

" ЛЕВИЦАТА! " провежда активни срещи в бургаския район. По покана на аграрни производители от Бургас, Румен Петков, дружно със съидейниците си Антон Коджабашев, адв. Георги Сталев, Мехмед Мехмед през днешния ден посетиха известния пазар за плодове и зеленчуци в град Каблешково. Те се срещнаха с търговци и постоянни клиенти и разясниха, че вносът надвива в пъти родното произвеждане, което е по-качествено. " ЛЕВИЦАТА! " се ангажира, че се вкара равнопоставеност, както и да се дотират български производители.

 

В листата на политическото обединяване участват знакови имена като спортната легенда Антон Коджабашев, ръководителят на ОбС-Карнобат Маргарита Стаматова, адв. Георги Сталев, доцент Камен Димитров Сейменлийски и други.

 

Листата на " Левицата " във Втори МИР Бургас:

 

1. Румен Йорданов Петков

2. Севда Георгиева Гайдарова-Димитрова

3. Маргарита Стаматова Стаматова

4. Камен Димитров Сейменлийски

5. Гергана Неделчева Георгиева

6. Георги Сталев Георгиев

7. Силвия Александрова Лецковска

8. Юлияна Недялкова Мръчкова

9. Ирена Георгиева Михайлова

10. Николай Тодоров Тодоров

11. Антон Боянов Коджабашев

12. Мехмед Мустафа Мехмед

13. Недка Стоянова Абрашева

14. Радостина Стайкова Каишева

15. Биляна Евгениева Байчева

16. Стоян Костов Стоянов

17. Деница Добрева Стирянова

18. Боян Добрев Иванов

19. Марияна Иванова Димитрова

20. Ива Динкова Тамахкярова

21. Гергана Красимирова Кметска

22. Ваня Георгиева Имперова

23. Яни Бойчев Бойчев

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР